Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Roubíčková v Sofii poprvé absolvuje finále Světového poháru

Sofia

Jednadvacetiletá moderní pětibojařka Anna Roubíčková poprvé postoupila do finále Světového poháru. V Sofii zejména díky skvělému šermu zvládla kvalifikaci a v pátek se poměří s elitou. Veronika Novotná ani Barbora Rajnoch neuspěly. Rajnoch tak nezopakovala úspěch z kvalifikace z předminulého týdne v Budapešti.

Foto: CO

Ilustrační foto.

Článek

Roubíčková zvládla úvodní disciplínu s bilancí 20/6 a získala 266 bodů, což byl druhý nejvyšší počet ze všech účastnic. "Anička zašermovala úplně skvěle, výborný výsledek," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě. Ve své skupině nakonec Roubíčková skončila desátá, při běhu se střelbou přitom pětibojařky trápila zima.

„Byly tu asi tři stupně, odpoledne ještě sněžilo. Nepamatuji, že by se kdy střílelo v takových podmínkách. Někdo se s tím vyrovnal líp, někdo hůř," dodal Kučera. Novotná je na 37. místě jako první náhradnice. Rajnoch se naopak šerm nepovedl, v Budapešti na úvodním závodu seriálu po více než roční koronavirové pauze si přitom 29. místem vylepšila maximum v SP.

Ve čtvrtek budou v Sofii o finále bojovat muži, do kvalifikace nastoupí i česká čtveřice Jan Kuf, Martin Vlach, Marek Grycz a David Kindl.

Reklama