Hlavní obsah

Boxer Adámek ve čtvrtfinále ME

PULA

Boxera Tomáše Adámka dělí na mistrovství Evropy v chorvatské Pule jediná výhra od medaile a zároveň od postupu na olympijské hry v Aténách. Poslední Čech, který na šampionátu zůstal ve hře, porazil ve druhém kole kategorie do 75 kilogramů Maďara Károlyho Balzsaye a postoupil do čtvrtfinále.

Článek

Adámkův souboj se stříbrným medailistou z předloňského ME skončil před limitem po výroku rozhodčího r.s.c. v třetím kole. "V prvním kole nic moc, ale pak se mi podařilo zápas vyrovnat," vykládal Adámek, který soupeře trefil hlavou do obočí, jež mu začalo krvácet.

"Ve 3. kole se mi podařilo soupeře zasáhnout na oko a sudí to ukončili," radoval se svěřenec kouče Miroslava Vrby. Královéhradecký boxer se o olympijskou nominaci utká s Němcem Lukasem Wilaschkem, který ve druhém kole vyřadil Turka Ustunera. Duel bude na programu ve středu večer. "Je to technický boxer, ale nechám v ringu duši," slíbil Adámek.

Šachbazjan skončil

Pro dalšího českého boxera Araika Šachbazjana turnaj skončil hned po prvním zápasu. Arménský rodák nestačil ve druhém kole kategorie do 60 kilogramů, kam postoupil díky volnému losu, na Marcina Legowského z Polska a prohrál na body 21:28.

"Araik byl nervózní, protože se od něj čekal postup, a neboxoval dobře," tvrdil reprezentační kouč Svatopluk Žáček. "Soupeř byl od něj buď moc daleko anebo příliš blízko a držel se ho. Poláka sice v posledním kole dvakrát počítali, ale bohužel to nestačilo," potvrdil Žáček.

Reklama

Související témata: