Hlavní obsah

Richter: Bez gólů mohla Sparta na postup myslet jen těžko

PRAHA

Jak viděl semifinálovou sérii Sparty se Slavií bývalý útočník holešovického celku i reprezentace Pavel Richter? V komentáři pro Sport.cz rozebírá rozhodující sedmý duel i celou sérii a pozastavuje se i nad vyhlídkami finalistů - Zlína a Slavie. HOKEJOVÁ EXTRALIGA OČIMA PAVLA RICHTERA

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Od hokejistů Sparty se v sérii se Slavií nakonec štěstí odklonilo.

Článek

"Série Sparty se Slavií nabídla po všech stránkách skvělý hokej, myslím, že ze všech zápasů mohli diváci odcházet naprosto spokojení. Nakonec se ale ukázalo, že Slavia měla víc 'sparťanské srdce' a zcela zaslouženě vybojovala postup.

Sparta v rozhodujícím zápasu totálně propadla v produktivitě, nezvládla dvakrát přečíslení pět na tři, což podle mého byly klíčové momenty utkání. I když měli Holešovičtí spoustu šancí, nedokázali jedinou využít a s nulou na kontě mohli na postup myslet jen těžko.

Sparta sice měla v sérii vcelku pohodlný náskok 3:1, nedokázala jej však zužitkovat. Už samotné vedení ale získala se štěstím, a to jak známo je vrtkavé. V pátém utkání se pak štěstěna přiklonila na stranu Slavie.

Chabada nejdřív v posledních momentech zápasu trefil místo odkryté brány jen tyč a Slavia pak rázně ukončila prodloužení už po 100 sekundách, když chyboval Kratěna. Tímhle zápasem se série definitivně zlomila.

Finále bude vyrovnané

A jak vidím finále? Zlín je vynikající hlavně doma a je specialistou na přesilové hry. Má skvělé hráče do koncovky, Petra Lešku, Jaroslava Balaštíka nebo Martina Hamrlíka, to jsou hráči, kteří sehráli klíčovou roli už v předcházejících sériích.

Slavia bude na začátku série možná trochu unavenější, svým buldočím pojetím hry se ale určitě brzy dostane do toho správného rytmu a myslím, že se můžeme opět těšit na skvělý hokej a vyrovnané duely. I proto nemám výrazného favorita finálové série, šance jsou 50:50," řekl.

Reklama

Související témata: