Hlavní obsah

Konečného série pokračuje, má další titul

Jednadvacátou výhru v profesionálním ringu si v sobotu večer v Magdeburgu připsal český boxer Lukáš Konečný a po odchodu od amatérů zůstává stále neporažen. Pětadvacetiletý rohovník porazil Bělorusa Dmitrije Kaškana a získal titul interkontinentálního mistra organizace NBA superwelterové váhové kategorie. Souboj byl předčasně ukončen po pátém kole.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

Kaškan už do závěrečného kola nenastoupil a Konečný si tak připsal již osmou výhru technickým k.o. Po zápase však Konečný ocenil Kaškanovy kvality a výkon. "Nebyla to žádná sranda. Byl dobře připraven a všechny rány ustál," podotkl bývalý dvojnásobný amatérský bronzový medailista z mistrovství světa v telefonickém rozhovoru pro ČTK.

Přestože se český boxer před duelem, který byl původně na programu už 20. května v Opavě, ale musel být na poslední chvíli přeložen do Německa, cítil výborně připraven, nakonec to v ringu nebylo tak znatelné. "Sám jsem se svým výkonem nebyl moc spokojen. Byl jsem pomalejší. Možná jsem to se silovou přípravou přehnal," přiznal sebekriticky.

Kaškan musel být počítán

Podle bodového hlasování rozhodčích to však vidět nebylo a Konečný všechna kola vyhrál. V třetím kole musel být navíc Kaškan, jenž nastoupil v profiringu k třiadvacátému zápasu a připsal si desátou porážku, počítán. "Ani poté jsem však bezhlavě neútočil a snažil se šetřit síly," řekl Konečný, kterého nyní čekají dva týdny volna.

V polovině července poté s největší pravděpodobností v Halle nastoupí svěřenec trenéra Wernera Kirsche, jenž je členem manažerské stáje SES Ulfa Steinforta, k dalšímu utkání. Velký zápas o některý z prestižních titulů však absolvuje až později. "Manažer mi říká, že přijde každou chvíli. Obdobně dokonce hovořil i jeden z delegátů mezinárodní federace, jenž galavečer sledoval," těšil se Konečný.

Reklama

Související témata: