Hlavní obsah

VIDEO: Boxer Kličko přišel o kameny a jde na věc. Rozdrtím mu tvář, vzkázal Francouz

Praha

A o slovo se hlásí? Opět boxer Kličko. Starší z rodiny vyhrál v ringu 18. února, Vitalij udolal Derecka Chisoru. V sobotu se představí v těžké váze mladší Vladimir. Přichází bratrské střídání. Mnichov střídá Düsseldorf. Tentokrát se proti Kličkovi postaví Jean-Marc Mormeck. Oni svedou bitvu o tituly organizací IBF, IBO, WBO a WBA. Ty jsou před duelem v moci obhájce. Tím je Kličko, alias „Dr. Ocelové kladivo“. Proti němu se postaví „Střelec“.

Vladimír Kličko vs. Jean Marc Mormeck (promo)

 
Článek

Klička čeká šedesátý zápas v profiringu, jen třikrát prohrál. Šestapadesát duelů vyhrál, v devětačtyřiceti případech soupeř odešel po verdiktu k.o. Dočká se kulaté padesátky? Ale ani sok nejde do boje bez vizitky - 36 výher, 22 k.o. a 4 porážky. Přesto by jeho výhra byla překvapením.

Zápas se měl uskutečnit už loni v prosinci, ale Kličko měl problémy s ledvinovými kameny a duel byl odvolán. Lékaři mu vyoperovali z těla kámen o váze tří gramů. Nyní je pětatřicetiletý boxer v pořádku. „Jsem připraven na tuto výzvu. Stále jsem hladový, ale vím, že to nebude lehké," řekl Ukrajinec před kláním.

Francouz chce být prvním mužem této země, který pozvedne mistrovský pás těžké váhy nad hlavu. Může se tak stát tři měsíce před jeho čtyřicátými narozeninami. Ale nebude to mít vůbec snadné, Kličko prohrál naposledy v dubnu 2004. „Mám železnou vůli, jsem tvrdý, dám do toho vše. K tomu mám také duševní sílu," řekl na tiskové konferenci Mormeck, který, když se podíval soupeři do očí, musel je hodně zvednout.

Rozdrtím mu tvář, pravil Mormeck

Francouz prohrál naposledy v roce 2007, tehdy ho překonal David Haye. Pro Klička hovoří zkušenosti, minulé zápasy, věk, je obhájcem a především je o sedmnáct centimetrů vyšší.

Před dvěma týdny musel Vitalij Kličko skousnout od Chisory facku při vážení, Angličan poté na jeho bratra Vladimira plivl. Nyní se očekává klidnější boxerské klima. "Nemyslím si, že má podobný charakter jako Chisora, ale někdy se stávají nečekané věci," řekl obhájce.

„Vladimir je skvělý boxer v každém směru, ale já jsem se na tento moment připravoval několik let. Rozdrtím mu tvář, protože jeho bývalí soupeři neboxovali, jak měli," pověděl Francouz před soubojem, který vysílá Nova Sport.

Reklama