Hlavní obsah

Stolní tenisté budou poprvé v Brně bojovat o domácí tituly

Nejlepší čeští stolní tenisté budou od pátku do neděle bojovat v univerzitním kampusu v Brně-Bohunicích o domácí tituly. V rolích obhájců se představí Dmitrij Prokopcov a zatím jediná jistá olympionička Iveta Vacenovská. Okruh favoritů bude ale široký, na startu se objeví s výjimkou Antonína Gavlase, kterého neuvolnil turínský klub kvůli zápasům v italské lize, kompletní česká špička. Brno je dějištěm domácího šampionátu poprvé v devatenáctileté historii.

Článek

Hlavním konkurentem ukrajinského rodáka s českým občanstvím Prokopcova bude čtyřicetiletý Petr Korbel, jenž má na kontě federální triumf z roku 1991 a šest českých titulů. Prestižní náboj budou mít souboje mezi Jiřím Vráblíkem, Tomášem Konečným a Pavlem Širučkem, kteří se nevešli do nominace české reprezentace na mistrovství světa družstev v Dortmundu. Vedle Korbela a Prokopcova totiž dostali přednost Lubomír Jančařík, Michal Obešlo a Gavlas.

Vedle Vacenovské patří k adeptkám na přední umístění další reprezentantky Renáta Štrbíková, Dana Hadačová, Kateřina Pěnkavová či Hana Matelová.

České mistrovství se po třech letech vrací k modelu třídenního turnaje. V pátek bude na programu kvalifikace dvouher, v sobotu a neděli se již bude hrát vyřazovacím systémem.

Předchozí tři šampionáty byly dvoudenní a trpěly nižší kvalitou, neboť chybělo hodně předních hráčů a hráček. Nedávným oznámením nominace na mistrovství světa družstev sice ztratil šampionát jeden z nábojů, ale vedle titulů a finanční prémie 10.000 korun pro vítěze dvouher je stále otevřená nominace tří mužů a dvou žen na turnaj evropské olympijské kvalifikace v polovině dubna v Lucemburku.

Reklama