Hlavní obsah

Žokej Bartoš si opět zlomil obratel, čeká ho operace

Plzeň

Dvojnásobný vítěz Velké pardubické a jeden z nejlepších českých překážkových žokejů Josef Bartoš má opět zlomený krční obratel. Při pondělním pádu během dostihu ve východočeských Kolesách z koně Norina si obnovil prosincové zranění z Říma a začátkem příštího týdne se v Plzni podrobí operaci.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Josef Bartoš uprostřed při Velké pardubické

Článek

Nejlepší jezdec trenérské stáje slavného Josefa Váni si poranil páteř už potřetí za poslední dva roky. Zotavovat se nyní bude nejméně dva až tři měsíce. "Je tu ale dobrá naděje, že se problémy vyléčí nadobro tak, aby nemohlo dojít k obnovení zranění, jako se to stalo nyní v Kolesách," řekl serveru Paddock-revue.cz Bartošův šéf a osminásobný vítěz Velké pardubické Váňa.

Podle něj půjde třicetiletý Bartoš na operaci v pondělí nebo v úterý, až se mu vstřebá hematom. "Pokud se zranění zoperuje, hojí se rychleji. Bude to záležitost dvou nebo tří měsíců. Je to škoda, snažil se předchozí zranění maximálně vyléčit. Kůň si ale přišlápl podkovu a udělal nesmyslné salto," řekl deníku Sport Váňa, který má s těžkými zraněními bohaté zkušenosti.

Místo Bartoše, vítěze Velké pardubické z let 2006 (s Decent Fellowem) a 2008 (se Sixteen), povolal Váňa dočasně do své stáje z angažmá v Itálii stejnojmenného syna.

Reklama

Související témata: