Hlavní obsah

Judisty Krpálka a Ježka doplní na OH v Londýně i Musil

Praha

Tři judisté budou reprezentovat Česko na olympijských hrách v Londýně. Vedle Lukáše Krpálka (do 100 kg) a Jaromíra Ježka (do 73 kg), kteří postoupili přímo a měli účast dlouho jistou, se na OH dodatečně probojoval také Jaromír Musil (do 81 kg). Dnes o tom informovala mezinárodní federace IJF.

Foto: Petr Horník, Právo

Judista Lukáš Krpálek s bronzovou medailí z mistrovství světa v Paříži

Článek

"Jsme rádi, protože tři judisty jsme naposledy měli na olympiádě před osmi lety," uvedl pro ČTK svazový šéftrenér Michal Vachun.

Krpálek i Ježek na žebříčku figurovali mezi 22 judisty, kteří měli přímo zajištěný postup na hry. Musil musel čekat až do dneška, kdy IJF zveřejnila jména čtrnácti judistů z Evropy, kteří byli mezi "čekateli" v takzvané kontinentální kvótě. Stejně postupovala i na ostatních kontinentech.

Smutní naopak Pavel Petřikov (do 60 kg). Účastník minulých OH v Pekingu neměl dost bodů a z kontinentální kvóty na poslední chvíli vypadl i kvůli tomu, že na nedávném mistrovství Evropy v Čeljabinsku ztroskotal hned v prvním kole.

Ježek, bronzový medailista z loňského ME, se na olympiádu podívá podruhé v kariéře. Startoval i před čtyřmi lety v Pekingu, kde vypadl v prvním kole. Bronzového medailistu z MS Krpálka i Musila čeká olympijská premiéra.

Reklama

Související témata: