Hlavní obsah

Na MS biatlonistů se krade, Američanku dokonce přepadli

CHANTY-MANSIJSK

V posteli s bolestmi v krku a mírně zvýšenou teplotou zůstala v pondělí místo tréninku v ruském Chanty-Mansijsku nejlepší česká biatlonistka Kateřina Holubcová a její start v úterním závodě MS na 15 km je nejistý.

Článek

"Evidentně jí není dobře. Přemýšlím, zda nebude lepší šetřit ji na štafetu a závod s hromadným startem, zvláště když se tu citelně ochladilo a venku je dvanáct pod nulou," uvažoval o bronzové medailistce ze 7,5 km trenér žen Vlastimil Jakeš.

"Na druhou stranu patnáctka je víc střeleckou záležitostí, neboť se neběhají trestná kola, ale za každý netrefený terč se přičítá minuta. A Katka tady zatím střílí lépe než běhá," podotkl Jakeš s tím, že určitě nastoupí Irena Česneková, Lenka Faltusová a Zdenka Vejnarová.

Skončila v nemocnici

Šampionát provází skandály. Američanku Barnesovou, padesátou ze závodu na 7,5 km, v neděli večer přepadl neznámý muž při výběhu do lesa za hotel Jugorskaja dolina, kde žije i česká výprava. Násilník udeřil 20letou biatlonistku zřejmě skleněnou vázou do hlavy. Na chvíli ztratila vědomí a první pomoc jí na zápraží hotelu poskytoval český doktor Martin Smetana.

"Nad pravým obočím měla tržnou ránu a vyšetření ukázalo všechny příznaky otřesu mozku - byla malátná, ztrácela vědomí. Doporučil jsem převoz do nemocnice, aby bylo možné vyloučit poškození mozku či vnitřní krvácení," řekl lékař.

Ruská policie prohledala okolí hotelu, ale pachatele nenašla. "Barnesová udělala chybu, jasně jsme si řekli, že nikdo nemá večer chodit ven sám," sdělil šéf americké výpravy Max Cobb. Nizozemcům zase zmizely lyže z místnosti pro voskování a Kanaďanu Cleggovi ukradli běžky, když si je na chvíli opřel o plot.

Reklama