Hlavní obsah

Družstvo českých pětibojařů má bronz z mistrovství Evropy

Sofia

Čeští moderní pětibojaři získali na mistrovství Evropy v Sofii bronz v soutěži družstev. Mezi jednotlivci útočil Michal Michalík až do poslední disciplíny na medaili, ale v kombinaci tříkilometrového běhu a střelby z laserové pistole klesl na 14. místo.

Článek

Jan Kuf skončil osmnáctý, Michal Sedlecký byl 26. a debutant na kontinentálním šampionátu David Kindl na 31. místě. Zvítězil Ital Riccardo De Luca a v družstvech Rusové.

Michalík se po čistě zvládnutém parkuru posunul na páté místo a pouhých devět sekund ho dělilo od bronzu. "Poté co si vytvořil osobní rekord ve střelbě, kdy jen jednou minul, jsme pomýšleli na lepší než 14. místo. Ale Michal není zdravotně zcela fit, a proto v běhu ztrácel," uvedl kouč Jakub Kučera v tiskové zprávě.

Jízda na koni vyšla také dalším Čechům a i díky ní se přiblížili k medaili v soutěži týmů, v níž se sčítají body tří předem určených závodníků. Trenér Kučera do ní nominoval zkušené Michalíka a Sedleckého a jedenadvacetiletého Kufa, který tak získal svou premiérovou medaili mezi seniory.

Rusové a Maďaři nastoupili v nejsilnějších sestavách, a tak o jejich zlatém a stříbrném umístění nebylo pochyb. "Na bronzovou medaili aspirovaly kromě nás ještě další tři týmy a je velmi potěšující, že jsme ji získali," řekl Kučera.

V neděli je na programu ME soutěž smíšených štafet, v níž budou Česko reprezentovat olympionici Natálie Dianová a David Svoboda.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Sofiii:
Muži: 1. De Luca (It.) 5888, 2. Kasza 5836, 3. Demeter (oba Maď.) 5824, ...14. Michalík 5660, 18. Kuf 5616, 26. Sedlecký 5524, 31. Kindl (všichni ČR) 5460.
Družstva: 1. Rusko 17 280, 2. Maďarsko 17 232, 3. ČR (Kuf, Michalík, Sedlecký) 16 800.

Reklama