Hlavní obsah

Ospalý získal desátý mistrovský titul v olympijském triatlonu

Brno

Jubilejní desátý mistrovský titul v olympijském triatlonu získal v sobotu v Brně Filip Ospalý. Šestatřicetiletý favorit rozhodl až v závěrečných metrech běhu, kdy porazil o 2,6 sekundy Ondřeje Čelůstku. Třetí skončil osmatřicetiletý Martin Krňávek, který se bronzem rozloučil s kariérou. Závod žen vyhrála Vendula Frintová před obhájkyní prvenství Radkou Vodičkovou.

Článek

Hned po plavecké části se v závodě mužů odpoutala od ostatních trojice favoritů Ospalý, Čelůstka a Krňávek. Krok s nimi držel ještě Petr Šlajs, ale v cyklistické části záhy odpadl. V běhu ztratil brzy kontakt Krňávek.

Ospalý musel na cestě za titulem překonat i nečekanou překážku. "Zapomněl jsme doma plavecké brýle. Krňávek mi sice půjčil svoje, jenže mi do nich teklo," řekl bývalý mistr Evropy, jenž se v posledních letech věnuje delším tratím. "Viděl jsem, že Čelůstka v běhu držel krok. Proto jsem se soustředil až na finiš, který mi vyšel," dodal Ospalý.

Také souboj účastnic olympijských her v Londýně Frintové s Vodičkovou rozhodla až běžecká část. "Náročný program po olympijských hrách se podepsal na úbytku sil, které mi už v běhu chyběly," řekla Vodičková, která v cíli na vítězku ztratila minutu a 15 sekund. Frintová se stala mistryní republiky popáté, na domácí trůn usedla po dvouleté odmlce.

Reklama

Související témata: