Hlavní obsah

Rus Povětkin uhájil proti Rahmanovi titul a vyzve Klička

Hamburk

Ruský boxer Alexandr Povětkin obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace WBA, když porazil v Hamburku Američana Hasima Rahmana technickým k.o. už ve druhém kole. S olympijským vítězem z Atén se nyní musí o titul střetnout Ukrajinec Vladimir Kličko, kterého WBA označuje za super šampióna. Zápas by se měl uskutečnit na jaře příštího roku.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Ruský boxer Alexander Povětkin po vítězství nad Američanem Hasimem Rahmanem.

Článek

Dvaatřicetiletý Povětkin vyhrál i svůj pětadvacátý duel v profesionálním ringu. O sedm let staršímu Rahmanovi uštědřil osmou porážku v kariéře, během níž Američan boxoval proti slavným šampiónům Britovi Lennoxu Lewisovi, krajanovi Evanderu Holyfieldovi i Kličkovi.

"Povětkin je stejně vynikající boxer jako Lewis nebo Kličko," řekl po rychlém konci zápasu Rahman. Povětkinovy kvality by měl nyní prověřit mladší z ukrajinských bratrů Vladimir, jenž má v držení i mistrovské pásy organizací IBF, WBO a IBO.

Evropským šampiónem v těžké váze zůstal Bulhar Kubrat Pulev, jenž v Hamburku zvítězil nad 138 kilogramů vážícím Rusem Alexandrem Ustinovem k.o. v jedenáctém kole. Pulev si výhrou zajistil první místo v žebříčku IBF a získal právo vyzvat Klička k souboji o titul této organizace.

Reklama

Související témata: