Hlavní obsah

VIDEO: Fotograf ničil plážovým kráskám vlasy glycerinem, výsledek stojí za to

Praha

Každá krása něco stojí. Ne že by to Kiki a Maki potřebovaly, i sexy plážové volejbalistky Kristina Kolocová a Markéta Sluková se však musely podrobit rozmarům fotografa Ondřeje Pýchy. Další elitní čeští sportovci se k nim přidali a výsledkem je exkluzivní kalendář na rok 2013, který přinese peníze potřebným dětem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (vlevo) a Kristýna Kolocová pózují u své fotografie při prezentaci kalendáře společnosti Sport Invest Group pro rok 2013.

Článek
Fotogalerie

Kalendář se Slukovou a Kolocovou

Sportovních úspěchů bylo letos dost, výběr „objektů" tedy mohl být patřičně náročný. „Jen tak nějaká olympijská medaile nebo titul nestačily. Jiným naopak medaile těsně unikla, ale baví nás se na ně dívat," usmívá se autor fotografií Ondřej Pýcha a na mysli má pochopitelně sličné plážové volejbalistky.

V kalendáři sportovců, jež zastupuje agentura Sport Invest, budou také detailní portréty olympijské vítězky ve skifu Miroslavy Knapkové, vítěze fotbalové Ligy mistrů Petra Čecha či držitele stříbrné olympijské medaile ve vodním slalomu Vavřince Hradilka

„Při líčení jsem používal rozprašovač na kytky s glycerinem, teklo jim to od obličeje dolů, takže odcházeli z focení ve formě a všichni jsme si to užívali," culí se Pýcha.

Focené dámy brzy zjistily, že veškerá jejich domácí příprava je zbytečná. „Říkala jsem si, že když jdu na focení, musím si udělat vlasy. A sotva jsem dorazila, tak mi je hned postříkal, navíc už byla zima," stěžuje si naoko Kolocová a Sluková s Knapkovou přikyvují.

Jednotlivé portréty z kalendáře se budou dražit a výtěžek půjde ve prospěch projektu Blesk Srdce pro děti, který za čtyři roky vydělal již 14 miliónů korun.

Reklama