Hlavní obsah

OBRAZEM: Blonďaté krásky z bazénu ukázaly medaile. Chocová si po jejich zisku pobrečela

Praha

Přiletěly domů z Francie rozesmáté. Jak by ne, vždyť české plavání zažilo zásluhou dvou sympatických blondýnek medailové žně na ME v krátkém bazénu. "Dopadlo to skvěle, přitom mně krátký bazén kvůli častým obrátkám nesedí, ale povedlo se mi v Chartres plavat skvělé časy. Dokonce jsem si radostí i pobrečela," říkala Petra Chocová, šampiónka z prsařské padesátky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sympatické blondýny byly ve francouzském Chartres k nezastavení.

Článek
Fotogalerie

Navíc získala stříbra na dvojnásobné trati i z polohové štafety. „Vyšlo mi to nejen na mojí oblíbené padesátce, ale i na stovce. A štafeta nakonec? Ta byl asi nejsilnější zážitek, i když hymna po vítězství se mnou taky zacloumala," líčila plavkyně z České Lípy.

Jedinečným zážitkem byl pro reprezentantky i banket na rozloučenou. „Oslava byla báječná, zpívalo se na ní i tancovalo, i když nakonec nás přemohla únava," líčila Simona Baumrtová, první česká plavkyně v historii, která z vrcholné akce přivezla 4 kovy.

Všechny taky hrdě ukazovala. „O něčem takovém jsem ani nesnila. Šampionát mě ohromně nakopl a byla jsem ráda za rychlé časy," říkala držitelka bronzů ze všech tří znakařských závodů i štafetového stříbra.

„Týmová radost i to, jak jsme si fandili navzájem, zůstane jedním z mých nejsilnějších dojmů z Chartres," vyprávěla Baumrtová, kterou teď, stejně jako Chocovou, čeká za dva týdny MS v Istanbulu. „Snad forma vydrží," přejí si obě.

Reklama