Hlavní obsah

Krasobruslař Verner získal podeváté český titul

Cieszyn

Krasobruslař Tomáš Verner se podeváté v kariéře stal mistrem České republiky. Evropský šampión z roku 2008 zajel v polském Cieszynu nejlepší závod v sezóně; za krátký program a volnou jízdu získal 229,55 bodu, což je jen o tři body méně než jeho čtyři roky staré maximum.

Foto: Sport Invest

Český krasobruslař Tomáš Verner

Článek

"Poučil jsem se z letošní sezóny, která zatím nebyla vydařená. Výkon byl dobrý, ne perfektní, ale další získaný titul mě potěšil," řekl Verner, který ve volné jízdě předvedl jeden čtverný skok. V sobotu i v neděli své jízdy zvládl bez pádu a výrazného zaváhání.

Vernerův hlavní soupeř a podle výsledků v této sezóně i favorit závodu Michal Březina do volné jízdy ze zdravotních důvodů nenastoupil. Brněnský krasobruslař měl již v sobotu zvýšenou teplotu a jeho stav se ještě zhoršil.

"Nechtěl jsem riskovat, protože jsou důležitější závody, na které potřebuji být fit," uvedl Březina pro Českou televizi. Na lednovém evropském šampionátu ale stejně jako Verner a na MMČR druhý Pavel Kaška bude startovat.

Mezi ženami se již v sobotu radovala z českého titulu teprve šestnáctiletá Laura Raszyková, která v absolutním pořadí skončila třetí. Obhájkyně Eliška Březinová byla osmá, v redukovaném národním pořadí čtvrtá. Stejně jako její bratr ale nebyla zdravotně fit.

Mezinárodní mistrovství ČR v krasobruslení v Cieszynu (Polsko):
Muži:
1. Verner (BK České Budějovice) 229,55,
2. Kaška (USK Praha) 182,95,
3. Myzyk (Pol./GKS Stoczniowiec Gdaňsk) 173,70,
4. Bialas 152,92,
5. Dymowski (oba Pol./UKLF Unia Osvětim) 146,66,
6. Zakouřil (BK Variace Liberec) 135,39.
Sportovní dvojice:
1. Lechová, Tyc (Pol./MKS Axel Toruň) 100,77,
2. Kozinová, Karweta (Pol./UKLF Unia Osvětim) 93,76.
Taneční páry:
1. Myslivečková, Brown (Kraso Břeclav) 125,05,
2. Zvoryginová, Bernadowski (Pol./LTLF Lodž) 121,73,
3. Plutowská, Gerber (Pol./GKS Stoczniowiec Gdaňsk) 120,56.

Reklama