Hlavní obsah

Rozhodnuto! Pála s Chisorou ve Wembley boxovat nebude, nabídku odmítl

Praha

Český profesionál těžké váhy Ondřej Pála proti kontroverznímu britskému boxerovi Derecku Chisorovi v plánovanému utkání 20. dubna na fotbalovém stadiónu ve Wembley nenastoupí. Nabídku ve čtvrtek večer definitivně odmítl s odůvodněním, že by měl příliš krátkou dobu na přípravu.

Chisora dal facku Kličkovi při vážení

Článek

"Nabídka to je rozhodně zajímavá. Problém je, že od chvíle, kdy nám přistála na stole, bych měl na ostrou přípravu tři týdny. A ačkoliv jsem neustále v tréninku, tohle je hrozně málo, nešel bych do toho zápasu maximálně připraven a stoprocentně přesvědčen, že můžu vyhrát," uvedl Pála pro server profiboxing.cz.

Chisora se chtěl s Pálou utkat na konci dubna v prvním zápase poté, co v polovině března dostal po roce zpátky britskou licenci. O tu přišel kvůli rvačce s krajanem Davidem Hayem na tiskové konferenci v Mnichově. Předtím na sebe strhnul pozornost, když plivnul do obličeje vodu Vladimiru Kličkovi a staršího Vitalije při vážení před zápasem profackoval.

Pála je českou jedničkou těžké váhy a byl mistrem Evropy organizace WBO, ale loni v březnu jej o titul připravil knokautem Němec Konstantin Airich. Od té doby absolvoval Pála dva vítězné zápasy. V Praze porazil technickým k.o. krajana Radovana Kůču a pak v Minsku v půlce února na body Jurije Bychovceva.

Reklama

Související témata: