Hlavní obsah

Zmeškaný let, bouračka s autobusem. Soukalová prožila na dovolené nechtěný adrenalin

Praha

Těšila se, jak si po životní sezóně fyzicky i psychicky odpočine, odjede daleko od domova, kde si užije klidu a pohody. Jenže dovolená biatlonistky Gabriely Soukalové, to byl jeden velký adrenalin.

Foto: Petr Horník, Právo

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová.

Článek

Plán byl jasný: vyrazit s přítelem na ostrov Réunion v Indickém oceánu a tam aktivně odpočívat. Jenže dovolenkový scénář se zhroutil už na letišti. „Nevím, jak se to mohlo stát, ale přišli jsme kvůli mně pozdě,“ vypráví teď už s úsměvem. „Bylo to doslova o vteřiny, ale už nás nevzali do letadla,“ popisuje vítězka čtyř závodů Světového poháru uplynulé zimy.

Letenky si pojistila

Vyplatila se jí prozíravost, když si letenky pojistila. „Jinak to nedělám, byla to náhoda,“ uznává. Díky tomu si s partnerem mohla narychlo zvolit náhradní exotickou destinaci.

„Vybrali jsme si Mauricius, který leží asi o 120 kilometrů dál. Réunion nás lákal kvůli sopkám a je tam víc možností, kam jít. Ale i na Mauriciu bylo hezky, jen pěších cest jsme čekali víc, protože vzhledem k tamní bujné vegetaci bychom museli do lesa s motorovou pilou,“ usmívá se.

Zrcátko v klíně

Ani na ostrově proslaveném poštovními známkami se ale Soukalové stresové situace nevyhnuly. „Měli jsme problém,“ vzpomíná. „Na Mauriciu se jezdí vlevo, přítel mi přenechal řízení a asi po hodině cesty jsme měli smůlu a trochu se srazili s autobusem,“ popisuje Soukalová.

Nebyl to úplně lehký ťukanec. „Zrcátko prolétlo rozbitým sklem a přistálo mi v klíně. Byla jsem trochu v šoku,“ přiznává třiadvacetiletá biatlonistka.

Nemuseli nic platit

Chyba ale nebyla na její straně. „Trochu jsem se bála, že to budou chtít přehrát na nás, když jsme turisti, ale nemuseli jsme nic platit. Hlavně jsem byla ráda, že se nikomu nic nestalo, auto jsme z půjčovny dostali do dvou hodin nové,“ popisuje Soukalová.

Před ostrým startem přípravy na olympijskou zimu se stihla věnovat i svému oblíbenému zpěvu. „Dokonce jsem měla s kluky z jablonecké kapely Blues Doctors svůj první koncert a bylo to skvělé. Snad jsem nikomu nezpůsobila újmu na sluchu,“ věří Soukalová.

Reklama