Hlavní obsah

Ragbisté Tatry Smíchov jsou po pěti letech českými šampióny

Praha

Třemi pětkami v prodloužení zařídil Martin Kladiva ragbistům Tatry Smíchov šestý český titul. V sobotním finále porazili městského rivala Pragu 39:20 a po pěti letech se radovali z triumfu v extralize.

Foto: Petr Skála

Martin Boháč z Pragy přihrává na útok Janu Čížkovi ve finále proti Tatře Smíchov.

Článek

V základní hrací době skončilo utkání 13:13, takže přišlo na řadu půlhodinové prodloužení. V něm Tatra odskočila na 32:13 a prakticky rozhodla o svém vítězství. Praga sice snížila, jenže Kladiva třetí pětkou a Lukáš Honner následným kopem uzavřeli skóre na konečných 39:20.

Oba týmy si zopakovaly finálový souboj z roku 2002, kdy vyhrála naposledy soutěž Praga.

"Škoda, že se mi nepodařilo proměnit dva trestné kopy a dva pokusy o kopy z odrazu. Stačilo,aby jeden z nich prošel nad břevnem mezi tyčemi a mohli jsme mít titul. Beru na sebe odpovědnost za tyto nezdary," litoval po základní hrací době kapitán Pragy Petr Čížek.

V prodloužení už domácí tým soupeře jasně předčil. "Nezbývá než vítězi blahopřát. Měl nakonec více fyzických sil a v prodloužení nás udolal," prohlásil kouč Pragy Eduard Krützner. "Vyhráli jsme, protože jsme měli lepší fyzičku. Vůbec jsem nepředpokládal, že by se finále prodlužovalo, ale nakonec to byla pro nás velká výhoda," uvedl kouč Tatry Jan Oswald.

Finále play off ragbyové extraligy:
Tatra Smíchov - Praga 39:20 po prodl. (6:10, 13:13)
Body: Honner 24, Kladiva 15, Mára 10 - P. Čížek 8, Forst 7, J. Čížek 5. Pětky 5:2. Rozhodčí: Tůma, Heřman, Rázga. Diváci: 1000.
Konečné pořadí extraligy:
1. Tatra Smíchov
2. Praga
3. Dragon Brno
4. Sparta Praha
5. Slavia Praha
6. Říčany
7. Vyškov
8. Havířov
Baráž:
Vyškov - Mariánské Hory 43:12 (24:12), první zápas 36:24
Vyškov se udržel v extralize.

Reklama

Související témata: