Hlavní obsah

Když Fhima neporazím, můžu se na to vykašlat, říká boxer Konečný před padesátým duelem

Praha

Bude usilovat o jubilejní, padesáté vítězství v profiringu. Pokud Lukáš Konečný uspěje, zůstane evropským šampiónem organizace WBO ve střední váze. Mistrovský pás vlastní od března, v sobotu ho musí v Drážďanech hájit proti vyzyvateli Moezu Fhimovi z Francie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný zasazuje úder Arménu Petrosjanovi.

Článek

„Cítím se skvěle, až mě to samotného leká. Hodně jsem v tréninku dělal na práci nohou a všichni se divili, jak dobrý pohyb najednou mám," uvedl Konečný pro web profiboxing.cz.

„Pomohlo, že jsem jezdil na sparingy do Německa víc a častěji než minule, mám o sto procent lepší pohodu než před titulovým zápasem s Achourem. Tentokrát vše jde, jak má. Vypadá to nehorázně dobře," řekl 34letý ústecký boxer.

Nemusí ani řešit problém s váhou. „Díky krabičkové dietě. Stačilo ji držet tři týdny a už teď jsem se dostal na 72,8 kilogramu, což je jen tři sta gramů nad limit. Takže paráda, můžu si dát i pivko," pochvaloval si Konečný.

Ještě se chystá detailně nastudovat styl soupeře. „Už jsem koukal na videa, nebude to v ringu žádná legrace," řekl a označil Francouze za hodně tvrdý oříšek. „Snad mi ale pomůže sparing Turka Özeklera, který Fhimu loni zdolal."

Porážka by pro Konečného byla pohromou. „Nejsem nejmladší, a pokud chci bojovat o zajímavé tituly, tak musím soupeře, jako je Fhima, porážet. Jsem v takové fázi kariéry, že když neuspěju, tak se na to můžu vykašlat," řekl Konečný, kterého jede podpořit žena se všemi dcerkami.

Reklama