Hlavní obsah

Skeetař Sychra skončil pátý na mistrovství Evropy

Sportovní střelec Jan Sychra obsadil na mistrovství Evropy ve své disciplíně skeet páté místo. Zkušený český reprezentant v německém Suhlu těsně nepostoupil ze semifinále do bojů o medaile.

Foto: Karel Felt, Právo

Skeetař Jan Sychra.

Článek

Mistr Evropy z roku 2010 Sychra musel během soutěže absolvovat dva rozstřely. V kvalifikaci skončil s nástřelem 122 na děleném čtvrtém místě a úspěšně bojoval s dalšími třemi soupeři o tři volná místa pro šestičlenné semifinále.

V něm šestý muž z loňských olympijských her dvakrát minul a se 14 zásahy opět soupeřil v rozstřelu, tentokrát s dvěma střelci, o postup do duelu o bronz. Při desátých pokusech však právě čtyřiačtyřicetiletý Sychra minul jako první a do malého finále prošli jeho soupeři Marko Kemppainen a Georgios Achilleos. V něm uspěl Kypřan Achilleos a získal bronz.

Zkušený Sychra tak skončil pátý a nenavázal na měsíc starý triumf ze Světového poháru v Granadě, kde ve finále zdolal Nora Toma Beiera Jensena. Ten dnes triumfoval po jasné finálové výhře 15:12 nad Italem Luigim Loddem.

Na medaili v závěrečný den šampionátu dosáhli juniorští skeetaři, kteří v soutěži družstev zopakovali úterní třetí místo mladých reprezentačních kolegyň.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z brokových zbraní a na běžící terč v Suhlu (Německo):
Skeet:
Muži:
Finále:
Jensen (Nor.) - Lodde (It.) 15:12.
O 3. místo:
Achilleos (Kypr) - Kemppainen (Fin.) 13:13, v rozstřelu 2:1
5. Sychra
...v kvalifikaci 31. Hutař
35. Herberger (všichni ČR).
Družstva:
1. Norsko 365
...6. ČR 357.
Junioři:
1. Simeone (It.)
...v kvalifikaci 7. Slavíček
16. Novota
21. Kadlec (všichni ČR).
Družstva:
1. Itálie 363
2. Kypr 352
3. ČR 347.

Reklama

Související témata: