Hlavní obsah

Tyson má nového kouče a pracuje na návratu

LOS ANGELES

Bývalý trojnásobný mistr světa Jeff Fenech z Austrálie má pomoci americkému boxerovi Miku Tysonovi zpět na výsluní. S osmatřicetiletým rebelem absolvoval pětidenní přípravu v losangeleském hotelu poté, co ho osmatřicetiletý Tyson o spolupráci sám požádal. Další společný trénink naplánoval Fenech do Thajska.

Foto: ČTK/AP

Mike Tyson (vlevo) chystá opět návrat do ringu.

Článek

"Mike chce, abych mu pomohl připravit se na červnový comeback ve Washingtonu," prohlásil čtyřicetiletý Australan, který boxoval v bantamové váze. Kariéru ukončil v roce 1996. O Tysonově možném soupeři zatím není nic známo.

Někdejší světový šampión v nejtěžší hmotnostní kategorii Tyson naposledy absolvoval zápas loni v červenci, kdy ho knokautoval Brit Danny Williams. Navzdory této drtivé porážce americký boxer věří, že ještě může v ringu vyhrávat.

"Pořád je to jeden z nejbrutálnějších bojovníků na světě. Když bude pořádně trénovat, může porazit Vitalije Klička i Johna Ruize, kteří teď mají světové tituly. Věřím, že Mike změnil své myšlení a chce se vrátit na vrchol," uvedl Fenech.

Ten pomáhal Tysonovi už před duelem proti Williamsovi jakožto asistent jeho stálého trenéra Freddieho Roache. Opustil však přípravný kemp, protože Tyson se podle něj tréninku dostatečně nevěnoval.

Reklama