Hlavní obsah

Boxerský idol Pacquiao má na Filipínách obstavená konta

Hvězdný filipínský boxer Manny Pacquiao se ve své zemi dostal do konfliktu s daňovým úřadem a má obstavená konta. Důvodem je údajný nedoplatek ve výši 37 milionů eur (přes miliardu korun) z příjmů z duelů v profesionálním ringu. Má jít o peníze z boxerových vrcholných let 2008 a 2009, kdy inkasoval horentní sumy za zápasy v USA. Pacquiao jakékoli pochybení odmítá.

Foto: Vincent Yu, ČTK/AP

Filipínský boxer Manny Pacquiao slaví triumf.

Článek

"Je to šikana," řekl čtyřiatřicetiletý boxer televizi ABS-CBN v reakci na to, že berní úřad znemožnil přístup k penězům jemu i jeho manželce Jinkee. "Nejsem kriminálník nebo zloděj," zlobil se Pacquiao a vysvětlil, že daně zaplatil v USA, což podle zákona stačí. "Kdybych správně neodvedl daně, nesměl bych do USA vůbec vycestovat," dodal.

Pacquiao jako jediný boxer v historii dokázal vybojovat titul mistra světa v osmi váhových kategoriích. O víkendu se vrátil na výsluní po dvou loňských nečekaných porážkách výhrou v Macau nad Američanem Brandonem Riosem. Zisk titulu mezinárodního šampiona organizace WBO ve welterové váze věnoval své vlasti těžce postižené nedávným tajfunem.

Reklama

Související témata: