Hlavní obsah

Znáte tchoukball? Sport "bez zranění" míří do Prahy

Již druhý ročník mezinárodního turnaje v plážovém tchoukballu Suprise Cup se uskuteční v sobotu 30. listopadu v pražských Střešovicích. Do turnaje je přihlášeno 15 týmů, z toho čtyři ze zahraničí. Loňské prvenství bude v tatranské hale obhajovat tým Rumcajska Jičín.

Foto: Sport.cz

V pražských Střešovicích se uskuteční druhý ročník tchoukballového turnaje Suprise Cup.

Článek

Suprise Cup 2012

Suprise Cup patří k nejvýznamnějším událostem tchoukballu, mladého sportu, který si podobně jako florbal získává své fanoušky. Kromě českých týmů se ve Střešovicích představí také dva celky z polského Rybniku, jeden z Krakova a z rakouského Traiskirchenu.

Dosud mezi veřejností ne příliš známý sport vymyslel švýcarský biolog Herman Brandt, který se v 70. letech minulého století pokusil vynalézt sport, v němž by docházelo k minimálnímu počtu zranění.

Tradiční tchoukball se hraje s pěti nebo sedmi hráči a místo branek stojí na obou koncích hřiště nakloněná trampolína o rozměrech 1x1 metr. Cílem hry je hodit zpoza zakázané zóny míč do trampolíny tak, aby dopadl na zem.

V České republice se hraje zatím jediná liga, ve které soutěží 10 týmů, obliba sportu však rychle roste. Suprise Cup 2013 se uskuteční v sobotu 30. listopadu od 9:30, finálové zápasy jsou naplánované na 18:00. Vstupné je zdarma.

Reklama