Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková pojede v Astaně jen pětku

Astana

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se ve třetím dílu Světového poháru v Astaně představí pouze v pátečním závodě na 5000 metrů. Dvojnásobná olympijská šampiónka z Vancouveru si na předešlé akci v Salt Lake City poranila třísla, a přestože již nyní bez větších problémů trénuje, rozhodla se po dohodě s trenérem Petrem Novákem neriskovat možné další komplikace.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Rychlobruslařka Martina Sáblíková v bolestivé grimase po závodu na 1500 m.

Článek

"Martina bez větších problémů bruslí, ale při běhu ještě postižené místo cítí. Omezí ji to tak především při startu," uvedl Novák na oficiálních internetových stránkách české rychlobruslařské hvězdy.

I proto se rozhodli, že na tratích 500, 1000 ani 1500 metrů nebude Sáblíková startovat. "Martina chce (na pětce) startovat, ale velké cíle si raději nedáváme. Předpokládám, že na startu hodně ztratí a v průběhu závodu bude muset dotahovat několikasekundovou ztrátu. Ale i tak si myslím, že do osmého místa to bude stačit," řekl Novák.

Tři starty má v Astaně naplánované Karolína Erbanová, která pojede pětistovku, kilometr i 1500 metrů. "Věřím, že znovu vylepší své časy. Vrchol formy ale má přijít až v Soči," podotkl Novák, pod jehož vedením se v Kazachstánu představí i Nikola Zdráhalová. Sedmnáctiletá naděje pojede patnáctistovku.

Reklama

Související témata: