Hlavní obsah

OBRAZEM: Čech čelil gangu starších kluků, Sáblíková mrzla. Sportovní esa vzpomínala na začátky

Praha

Na úplné začátky svých kariér, kdy byli neznámými kluky a dívkami objevujícími krásu sportu, zavzpomínali elitní čeští sportovci zastupovaní agenturou Sport Invest v kalendáři vytvořeném známým fotografem Ondřejem Pýchou nazvaném Naši, začátky.

Foto: Ondřej Pýcha pro Sport Invest (12x)

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková v tělocvičně ZŠ Brdičkova v Praze.

Článek
Fotogalerie

Hvězdný gólman Chelsea Petr Čech tak vyrazil do tréninkového areálu plzeňské Viktorie, obránce Theo Gebre Selassie pro focení vyměnil bundesligové trávníky za pískový plácek ve Velkém Meziříčí, hokejový talent Tomáš Hertl se z luxusního HP Pavilionu v San Jose přesunul do o poznání skromnějšího pražského Edenu.

Kiki a Maki vzpomínaly

Plážové krásky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou se zase z písku přesunuly do tělocvičny v základní škole Brdičkova, kde si spolu v deseti letech sedly do lavice a od té doby jsou z nich nerozlučné parťačky. „Hezky jsme si zavzpomínaly, jak jsme tam poprvé pinkaly do balónu,“ vyprávěla Kolocová.

„Ale u řady sportovců jsou ta místa, kde začínali, stejná,“ připomíná fotograf Pýcha třeba příklad Vavřince Hradilka, který je odmala věrný kanálu v Troji nebo rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, která nadále chystá formu na vrcholné soutěže ve Žďáru nad Sázavou.

„Fotili jsme tam brzo ráno a Martina říkala, že si teprve uvědomila, jaká je tam zima. Jindy přijde, převlékne se a ten mráz nevnímá,“ popisoval Pýcha.

Od Petra Čecha si zase při focení vyslechl historku z jeho plzeňských začátků před 24 lety. „Do tréninkového areálu v Luční vede  asfaltka. A Petr vzpomínal, jak ji ovládal takový gang starších kluků a oni se museli na hřiště mezi nimi probít. To mi přišlo u něj vtipné, jak se složitě propracovával na trénink,“ usmíval se Pýcha.

Reklama