Hlavní obsah

Tyson chce dokázat světu, že ještě není odepsaný

PRAHA

Mike Tyson se pečlivě připravuje na svůj návrat do boxerského ringu, ke kterému dojde 11. června ve Washingtonu. Bývalého mistra světa těžké váhy vyzve k souboji irský obr Kevin McBride a Tyson chce vítězstvím dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Oba rohovníci se v úterý večer představili novinářům na tiskové konferenci.

Článek

"Jsem rád, že budu znovu boxovat, a že budu moci světu ukázat, že Mike Tyson ještě není odepsaný," řekl osmatřicetiletý Tyson, jehož  trápí dluhy kolem 30 miliónů dolarů. I proto se stále znovu vrací do ringu, naposledy boxoval před deseti měsíci s Danny Williamsem, který jej knokautoval.

Na tiskovou konferenci dorazil Tyson s třemi svými dětmi. Snad aby dokázal, že už není ten "nejšílenější muž planety", jak se o něm v dobách jeho slávy také psalo. "Už dlouho nejsem ten starý Tyson, o kterém se říkalo jen to špatné," přesvědčoval novináře.

Ve Washingtonu nepanuje nadšení

Washington nehodlá Tysona, který kdysi při zápase kousl do ucha Evandera Holyfielda a strávil nějaký čas za mřížemi za znásilnění, vítat s otevřenou náručí. Šéf boxerské komise ve Washingtonu Michael Brown už se nechal slyšet, že nehodlá během Tysonova pobytu v hlavním městě USA akceptovat žádné excesy.

Z Tysonovy pověsti si ale nic nedělá jeho budoucí soupeř v ringu McBride, který nehodlá ze zápasu odcházet jako poražený. "Šokuji celý svět, až Tysona pošlu k zemi. A pak chci bojovat o titul mistra světa," chvástal se 31letý McBride, jenž nosí díky své téměř dvoumetrové výšce přezdívku "Kolos".

Bude to jak srážka dvou vlaků

I proto připodobňuje Tyson jejich vzájemný souboj ke "srážce dvou vlaků", a jako budoucí vítěz se pochopitelně cítí on. A těší se na odvetu s Williamsem. "Pevně doufám, že se Williams po našem posledním zápase necítí jako vítěz," připomněl Tyson fakt, že mu v rovnocenném boji bránilo zraněné koleno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.