Hlavní obsah

Nejdelší distanc v historii: Rodriguez vzdal odvolání a bude pykat za doping v baseballové MLB

New York

Hvězdný baseballista Alex Rodriguez přijal svůj disciplinární trest a definitivně tak vynechá celou letošní sezónu MLB. Pálkař New Yorku Yankees chtěl původně proti nejdelšímu distanci za doping v historii soutěže bojovat u federálního soudu, v pátek nicméně svou žalobu stáhl.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Alex Rodriguez se v dresu New York Yankees kvůli dopingu minimálně rok nepředstaví.

Článek

Rodriguez tak ukončil soudní spor necelý měsíc poté, co arbitráž potvrdila jeho sezónní distanc. Arbitr Fredric Horowitz sice snížil jeho suspendaci z 211 na 162 zápasů, což ale stejně pro Rodrigueze znamená rok bez baseballu a ztrátu většiny z 25 miliónů dolarů, které mu podle smlouvy náleží od Yankees.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Trojnásobný nejlepší hráč ligy se tak stal posledním čtrnáctým baseballistou, který akceptoval svůj trest v souvislosti s vyšetřováním floridské laboratoře Biogenesis of America, jež údajně dodávala sportovcům zakázané látky. Rodriguez již dříve označil svůj distanc za hon na čarodějnice a obvinil vedení MLB, že mu chce zničit kariéru.

Jeho páteční krok přivítala i hráčská unie, jejíž některé členy naštval tím, že ve snaze zvrátit trest zažaloval i ji. „Alex Rodriguez udělal správnou věc. Jeho rozhodnutí přenést se přes to je v zájmu všech,“ uvedli nyní představitelé unie.

Čtrnáctinásobný účastník Utkání hvězd Rodriguez se tak bude moci vrátit do MLB ve svých devětatřiceti letech. S Yankees má smlouvu až do roku 2017, měl by si vydělat 61 miliónů dolarů.

Reklama