Hlavní obsah

Judisté nezačali MS nijak oslnivě. Petřikov vypadl ve 2. kole, Pulkrábek už v prvním

Čeljabinsk

Českým judistům se nevydařil vstup do mistrovství světa v Čeljabinsku. Debutant David Pulkrábek v kategorii do 60 kilogramů nezvládl svůj první zápas s Mexičanem Naborem Castillem, zkušený Pavel Petřikov pak ve druhém kole nestačil na nasazenou trojku a dvojnásobného mistra Evropy Rusa Beslana Mudranova, který nakonec získal stříbrnou medaili.

Foto: Aly Song, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Mudranov ve finále prohrál na tresty s Mongolem Boldbaatarem Ganbatem. Mezi ženami ve váze do 48 kilogramů zvítězila teprve devatenáctiletá Japonka Ami Kondová.

Petřikov, který už na MS dosáhl na sedmé místo v roce 2009, si na úvod poradil s Kuvajťanem Abdallou Almaraghím, když zápas po dvou minutách ukončil na ipon. Pak ho ale čekal soupeř, kterého ještě nikdy neporazil. Domácí favorit Mudranov na tatami dominoval a po wazari si připsal i vítězný ipon.

Jen dvě a půl minuty vydržel na svém prvním světovém šampionátu Pulkrábek, který narazil na amerického šampióna Castilla. Mexičan zápas v polovině ukončil iponem.

Mudranov po triumfu nad Petřikovem došel až do finále, když v semifinále porazil obhájce titulu Japonce Naohisu Takata. V boji o zlato však byl pasivnější než Mongol Ganbat a dostal dva tresty. V závěru se sice ještě snažil strhnout výhru na svou stranu, ale Ganbat si těsné vítězství pohlídal.

Šampionát pokračuje v úterý zápasy v kategorii mužů do 66 kilogramů a žen do 52 kilogramů.

MS v judu v Čeljabinsku (Rusko):
Muži - do 60 kg:
1. Ganbat (Mong.)
2. Mudranov (Rus.)
3. Papinašvili (Gruz.) a Takato (Jap.),
...Petřikov vyřazen ve 2. kole,
Pulkrábek (oba ČR) vyřazen v 1. kole.
Ženy - do 48 kg:
1. Kondová (Jap.)
2. Paretová (Arg.)
3. Buchardová (Fr.) a Labordeová (Kuba).

Reklama