Hlavní obsah

Samková končí se snowboardingem, bude tančit

Praha

Slavnostní vyhlášení Sportovce roku 2014 nejen představilo úspěšné české hvězdy, ale objevilo i nové, byť v jiné disciplíně. V taneční show bývalých sportovců, účastníků Star Dance, i těch současných, možná budoucích adeptů soutěže sklidila největší potlesk snowboardistka Eva Samková. S tanečním šampiónem Janem Ondrem předvedla supermodernu v rytmu a s elegancí, jako by tančila profesionálně odjakživa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Eva Samková a tanečník Jan Onder tancují během vyhlášení novinářské ankety Sportovec roku 2014.

Článek
Fotogalerie

„Tančím ráda a ohromně jsem se bavila nejen na pódiu, ale i při tréninku. Měli jsme jich pět a bylo to výborné,“ říkala olympijská vítězka ze Soči. „Nikde není sníh, nemám kde trénovat ani jezdit. Závody nám dokonce přeložili. Zdá se mi, že každou zimu je to se sněhem horší a horší. Asi nechám snowboarding a vrhnu se na tanec,“ pravila jindy rozesmátá dívka s vážnou tváří, kterou nezdobil obvyklý knírek, s nímž sjíždí na prkně krkolomné svahy.

Odvážnou taneční kreaci předvedl i skifař Ondřej Synek. Náročné paso doble nedělalo dvoumetrovému chlapíkovi problém. A zaplněný kongresový sál hotelu Hilton nešetřil potleskem. Sklízeli jej nejen za taneční kreace ocenění sportovci, ale i ti, kteří prošli soutěží Star Dance, počínaje atletkami Šárkou Kašpárkovou, vítězkou jednoho z ročníků Kateřinou Baďurovou, rytmus v krvi prokázali i vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová, ale také hokejista Martin Procházka, sportovní moderátor Jaromír Bosák a na pódiu nechyběl ani diskař Imrich Bugár, pohybující se o berli. Vtipnou kreaci předvedl v sedě.

Úspěšné sportovkyně se blýskly novými róbami i krátkými šaty a všem to slušelo víc, než ve sportovních úborech, které mnohdy skrývají jejich půvab.

Reklama

Související témata: