Hlavní obsah

Rychlobruslařka Novotná se vrací na krátkou dráhu, pojede na ME

Praha

Rychlobruslařka Kateřina Novotná se vrací k shorttracku a pojede mistrovství Evropy, které se za dva týdny uskuteční v nizozemském Dordrechtu. Účastnice tří olympiád se v této sezoně zatím věnovala závodům na dlouhé dráze, na kterou chtěla trvale přejít, ale nečekaně se rozhodla pro návrat ke své tradiční disciplíně.

Foto: Pavel Rycl

Česká rychlobruslařka Kateřina Novotná.

Článek

„Když nemám už do konce sezony šanci jet větší závody na dlouhé dráze, tak jsem se rozhodla, že pojedu Evropu," uvedla Novotná pro Českou televizi.

Třicetiletá rychlobruslařka se v létě neúspěšně snažila prosadit do reprezentace na dlouhé dráze. Trenér Petr Novák ji nominoval na jeden závod Světového poháru v Heerenveenu, kde absolvovala 1500 metrů a obsadila 18. místo v divizi B.

„Jela jsem v první rozjížďce a úplně sama. Už to napovídá, že výkon nemohl být úplně ideální. Jako závodník ze shorttracku potřebuji vnější motivaci s někým závodit, alespoň imaginárně. Čím vyrovnanější soupeř, tím lépe. A toto vylosování byla podpásovka," uvedla Novotná na svém webu.

Evropská šampionka ve víceboji z roku 2010 zajela limit pro kontinentální šampionát v Dordrechtu na víkendovém Czech Open v Benátkách nad Jizerou.

Reklama