Hlavní obsah

Moderní pětibojaři Svoboda a Polívka zvládli v Římě kvalifikaci

Řím

Moderní pětibojaři David Svoboda a Ondřej Polívka postoupili z kvalifikace do sobotního závodu Světového poháru v Římě. Olympijský vítěz Svoboda, který absolvoval první individuální start po bezmála dvou letech, byl ve své kvalifikační skupině devátý, Polívka sedmý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pětibojař David Svoboda.

Článek

Polívka přitom odstartoval do závěrečné disciplíny až z 22. místa, ale díky nejlepšímu času v kombinaci běhu se střelbou se posunul na postupové příčky. Svoboda, který naposledy absolvoval individuální závod ve finále Světového poháru na začátku června 2013, ve skupině C naopak postup s přehledem kontroloval.

"David je připravený na to, aby se postupně začal dostávat tam, kde byl. Je to první krok na cestě výš. Je schopný se měřit s nejlepšími, to je pro nás dobrá informace," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě.

Ocenil i Polívkův výkon po nepovedeném šermu. "Plaval nejrychlejší čas od olympiády a jeho střelba byla fakt bomba. Podle mě zastřílel nejlepší výkon všech dob na čtyři položky - 35,29 sekundy. Jde nahoru každým závodem," dodal Kučera.

Jakub Hrudka a Ondřej Svěchota v kvalifikaci neuspěli. Finále je na programu v sobotu.

Reklama