Hlavní obsah

Válka slov začala. Vyzyvatel označil Klička za stárnoucího šampióna

New York

Do napjatě očekávaného souboje mezi ukrajinským šampiónem těžké váhy Vladimirem Kličkem a Bryantem Jenningsem v New Yorku chybí ještě dva týdny, americký vyzyvatel však zaútočil již teď. Alespoň na mediálním poli. V interview pro Sport Bild označil devětatřicetiletého majitele mistrovských pásů organizací IBF, IBO, WBA a WBO za stárnoucího boxera, který už více než na svůj úder spoléhá na zkušenosti a strategii.

Vladimir Kličko trénuje.Video: Reuters

 
Článek

„Vladimir stárne, v ringu je to stále zřetelněji vidět. Už tak tvrdě nepracuje, soupeře nezasahuje tak často jako dříve. V zápasech spíš spoléhá na zkušenosti a taktiku," prohlásil o devět let mladší Jennings.

Mezi profesionály zatím vyhrál všech svých 19 zápasů, z toho deset knokautem. „Neví, co ho v souboji se mnou čeká. Jsem rychlý, agresivní, to on nemá rád. Právě s takovými borci už třikrát prohrál."

Klička čeká 25. dubna v USA comeback po sedmi letech. Právě v Madison Square Garden, kde se uskuteční i duel s Jenningsem, získal v roce 2008 titul WBO po výhře na body nad Sultanem Ibragimovem z Ruska. Mladší z bratrské dvojice má na kontě dohromady 63 výher a tři porážky, tu poslední Kličkovi uštědřil před jedenácti lety v Las Vegas jiný Američan - Lamon Brewster.

Klidně může odejít do boxerského důchodu

Rodák z Philadelphie má navzdory menší výšce delší dosah paží než Kličko a sebevědomí mu rozhodně nechybí: „(Kličko) klidně může ukončit kariéru, nenajde soupeře, jako jsem já. Když ho neporazím, nepovede se to ani nikomu jinému," chvástá se Jennings. Co by asi na jeho slova řekl třeba krajan Deontay Wilder, úřadující šampión organizace WBC, jejíž mistrovský pás v Kličkově sbírce (zatím) chybí?

Podobných prohlášení už ale bezmála dvoumetrový Ukrajinec, jenž se v současnosti pilně připravuje na Floridě, slyšel v minulosti bezpočet. Například loni v listopadu ho před obhajobou titulu IBF v Hamburku Kubrat Pulev nařkl z dopingu a navíc přidal, že je šampiónem bez boxerského srdce. „Charakterem je to holka," doslova tehdy prohlásil borec z Balkánu pro stanici RTL.

Kličko pak uštědřil upovídanému Bulharovi tvrdou lekci. Hned v prvním kole ho poslal dvakrát k zemi a zápas ukončil v pátém dějství poté, co levým hákem trefil soupeře pod oko. Pulev skončil s krvavým obličejem na lopatkách a po 20 výhrách musel v ringu skousnout první porážku.

Kdo vyhraje boxerský souboj v New Yorku?
Vladimir Kličko
85,8 %
Bryant Jennings
14,2 %
Celkem hlasovalo 8323 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články