Hlavní obsah

Pětibojařky Bilková s Přibylovou byly na MS osmé ve štafetě

Londýn

Moderní pětibojařky Lenka Bilková s Eliškou Přibylovou obsadily ve štafetě na mistrovství světa v Berlíně osmé místo. O jednu příčku tím předčily pondělní výsledek reprezentačních kolegů Martina Bilka a Jana Kufa. Titul získaly stejně jako vloni Číňanky Liang Wan-sia a Čchen Čchien před dvojicemi z Litvy a Polska.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Do středeční kvalifikace na páteční mužský individuální závod zasáhne i olympijský vítěz David Svoboda (na snímku).

Článek

Český pár zahájil soutěž nadějně a po šermu byl pátý. Po plavání (13.) a jízdě na koni (10.) se ale propadl pořadím a v kombinaci běhu a střelby obsadil sedmé místo. Konečnou osmou příčkou Bilková s Přibylovou zopakovaly loňský varšavský výsledek Lucie Grolichové a Barbory Kodedové.

"V plavání bylo jasné, že Eliška s Lenkou na úplnou špičku ztratí, což se potvrdilo. Ale v šermu byly páté a výkon 230 bodů a bilance 19:13 jsou na hraně toho, co jsou holky schopné zašermovat," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera.

Kodedová byla v původní nominaci do štafety i letos, ale kvůli natrženému vazu v kotníku o start v Německu přišla a místo ve štafetě přepustila juniorce Přibylové. Česká jednička Natálie Dianová se soustředí na individuální soutěž. "V situaci, kdy dvě objektivně nejlepší závodnice nemohly startovat, Lenka s Eliškou závodily na úrovni své aktuální výkonnosti a nepokazily žádnou disciplínu," řekl Kučera.

Ve středu je v německé metropoli na programu kvalifikace na páteční mužský individuální závod. Zasáhnou do ní olympijský vítěz David Svoboda, Ondřej Polívka a Ondřej Svěchota.

Mistrovství světa v moderním pětiboji v Berlíně:
Ženy - štafeta:
1. Liang Wan-sia, Čchen Čchien (Čína) 1418
2. Batulevičiuteová, Serapinaiteová (Lit.) 1410
3. Skarzyňská, Nowacká (Pol.) 1409
...8. Bilková, Přibylová (ČR) 1366

Reklama