Hlavní obsah

Kličko vrací úder: Fury má akorát velkou hubu, rozmlátím ho!

Florida

Sobota 24. října, Esprit Arena, Düsseldorf. Tohle místo a datum už si boxerští fanoušci zakroužkovali v kalendáři, jelikož se schyluje k jedné z nejočekávanějších evropských bitev letošního roku. Britský obr Tyson Fury se již dříve nechal slyšet, že má sílu a vůli knokautovat ukrajinského superšampióna Vladimira Klička. Devětatřicetiletý borec teď vrací úder.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Brit Tyson Fury (vlevo na snímku z roku 2013) touží po skalpu ukrajinského superšampióna Vladimira Klička. Bude úspěšný?

Článek

„Na zápas se moc těším. Je totiž mnohem snadnější bojovat proti velkému boxerovi. Mnohem lehčí, než proti menším," narážel Kličko v rozhovoru pro ESPN na Furyho vysokou, 206 centimetrů dlouhou figuru. „Už jsem něco podobného zažil proti Mariuszovi Wachovi, bojoval jsem se spoustou neporažených boxerů. A věřím si," uvedl Kličko.

Zatímco Brit má před plánovaným duelem velké sebevědomí, Doktor Ocelové kladivo, jak se Kličkovi přezdívá, zůstává klidný.

„Moc dobře vím, jaké to je stát v ringu proti britskému boxerovi. Také David Haye měl plnou hubu, a jak to dopadlo?" narážel na čtyři roky starý duel v Hamburku, který ukrajinský superšampión vyhrál vysoko na body.

„S Furym je to stejné. Více žvaní, než boxuje. Není to takový ranař, jako Haye, je to obrovitý boxer, správná těžká váha. Bude to vzrušující utkání, ale vím, jak na něj a dostanu ho!" vzkázal jedenáct let neporažený Kličko svému vyzyvateli.

Vladimir Kličko vs. Tyson Fury
39 letVěk26 let
198 cmVýška206 cm
110 kgVáha119 kg
67Zápasy24
64Výhry24
0Remízy0
3Prohry0

Reklama

Související témata: