Hlavní obsah

Kličko už potřetí odvolal souboj o titul s Rahmanem

LOS ANGELES

Ukrajinský šampion v boxu Vitalij Kličko již potřetí zrušil plánovaný zápas o titul v těžké váze s Američanem Hasimem Rahmanem. Kličko měl mistrovský pás organizace WBC obhajovat 12. listopadu v Las Vegas, ale v sobotu promotér Bob Arum oznámil, že si ukrajinský boxer při čtvrtečním sparingu poranil koleno.

Článek

Kličko uhájil mistrovský titul loni v prosinci vítězstvím nad Britem Dannym Williamsem. S Rahmanem se měl utkat nejprve v dubnu, poté v červenci. Poprvé duel zrušil kvůli problémům se stehnem, podruhé se zády. Jeho vyzyvatel se proto v tradiční ostré slovní přestřelce nechal slyšet, že Kličko udělá všechno pro to, aby se obhajobě titulu znovu vyhnul.

Podle agentury SID si však Kličko při čtvrtečním tréninku v ringu poranil meniskus v pravém koleni a čeká jej operace. Promotéři tak budou muset s oběma borci najít už počtvrté nový termín, který by měl být podle Aruma oznámen během příštího týdne.

Kličko měl za souboj s Rahmanem slíbenou nejvyšší prémii v kariéře 7,8 miliónu dolarů, zatímco americký boxer by dostal 4,2 miliónu.

Reklama