Hlavní obsah

Diskvalifikace, krvácení do mozku, operace. Mladý boxer leží na klinice v kritickém stavu

Fairfax

Boxer Prichard Colón leží na jednotce intenzivní péče ve Virginii v kritickém stavu. Třiadvacetiletý borec z Portorika byl hospitalizován s krvácením do mozku a následně operován po sobotním duelu v super welterové váze proti domácímu Terrelu Williamsovi. Američan zápas vyhrál po diskvalifikaci soupeře.

Foto: Profimedia.cz

Tvrdý duel Prichard Colón (vlevo) - Terrel Williams ve Fairfaxu.

Článek

„Podstoupil zákrok na snížení tlaku v mozku, jeho stav však stále zůstává kritický," řekl AP manažer a zástupce agentury Lou DiBella.

Do soboty v 16 utkáních neporažený Colón byl v duelu s Williamsem favoritem, ale v 9. kole se ocitl dvakrát na podlaze ringu. Zřejmě otřesený v domnění, že už absolvoval závěrečné desáté kolo, si nechal si od sekundantů v rohu rozvazovat rukavice. Přestože si všichni svůj omyl vzápětí uvědomil, sudí Joseph Cooper utkání předčasně ukončil.

Talentovanému Portoričanovi ale možná právě tato chyba paradoxně zachránila život. Souboj byl podle zámořských serverů dost nečistý, oba borci byli penalizováni za nedovolené údery. Z ringu se ještě dostal Colón po svých, v šatně si však stěžoval na nevolnost a projevily se u něj symptomy poranění hlavy. Okamžitě byl převezen na kliniku ve Fairfaxu, kde aktuálně leží v kómatu, nicméně dýchá sám.

Reklama