Hlavní obsah

Schmoranzová vybodovala Bugarovou a čeká ji olympijská vítězka

Samsun

Martina Schmoranzová postoupila na olympijském kvalifikačním turnaji v boxu v tureckém Samsunu do druhého kola. V prvním utkání česká reprezentantka porazila německou soupeřku Tasheenu Bugarovou 3:0 na body. Nepříznivý los v kategorii do 60 kilogramů jí ale hned do dalšího kola přisoudil největší favoritku Katie Taylorovou z Irska, mnohonásobnou mistryni světa a Evropy a olympijskou šampionku z Londýna.

Článek

O postup do čtvrtfinále se utkají v pondělí. "Bude to pro mě velice těžký zápas. Katie bude favoritkou, ale dám do toho vše," uvedla Schmoranzová na facebooku.

V turnaji už nepokračují Erik Agateljan, který ve váze do 64 kg podlehl 0:3 Deanu Walshovi z Irska, a Daniel Táborský. Toho v nejtěžší kategorii nad 81 kg porazil technickým k.o. hned v prvním kole Ukrajinec Viktor Vychryst.

Dnes do turnaje vstoupí Viktor Král (do 75 kg) a česká jednička Zdeněk Chládek (do 69 kg). Hamo Aperjan v "šedesátce" zasáhne do bojů díky volnému losu v prvním kole až v úterý.

Turnaj v Turecku je pro boxery předposlední šancí kvalifikovat se do Ria. Muži potřebují skončit do třetího místa, Schmoranzová se musí probojovat do finále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články