Hlavní obsah

Triatlon v Karlových Varech ozdobí stříbrný olympionik Brownlee

Karlovy Vary

Britská triatlonová hvězda Jonathan Brownlee se v neděli představí na Evropském poháru v Karlových Varech. Vedle stříbrného medailisty z olympijských her v Riu de Janeiro budou na startu i nejlepší čeští triatlonisté Jan Čelůstka s Přemyslem Švarcem.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zlatý Brit Alistair Brownlee (vpravo) a jeho stříbrný bratr Jonathan, který bude záhy po OH v Riu startovat v Karlových Varech.

Článek

Šestadvacetiletý Brownlee před týdnem v Riu skončil za svým starším bratrem Alistairem, před čtyřmi roky na OH v Londýně vybojoval bronz. V roce 2012 se stal mistrem světa.

"Na startovní listině má číslo jedna. Je to podobně jako jeho bratr Alistair triatlonista světové extratřídy a pro nás vizitka kvalitního závodu v Karlových Varech," uvedl v tiskové zprávě ředitel závodu Vladimír Malý. "Od závodníka typu Brownleeho můžeme čekat i pokoření rekordu náročné trati v lázeňské metropoli, přestože teploty mají být vysoké," doplnil Malý.

V Karlových Varech se bude bojovat na tratích 1,5 km plavání, 40 km cyklistika a 10 km běh. Ženy odstartují v neděli v 10 hodin, muži o pět hodin později.

Reklama

Související témata: