Hlavní obsah

Bojovnice Kubáňová! V prvním kole přišla o dva zuby, přesto turnaj vyhrála

Praha

Zuzana Kubáňová a Daniel Mekbib ovládli úvodní turnaje kategorie A domácí squashové sezóny. Kubáňová o víkendu předvedla, že je také pořádnou drsňačkou a nic ji nerozhodí. V Čimicích přišla v duelu prvního kola o dva zuby, přesto nakonec dokázala celý turnaj vyhrát.

Foto: archiv Zuzany Kubáňové

Squashistka Zuzana Kubáňová bude muset po turnaji v Čimicích k zubaři...

Článek

Někdy squash dokáže být nepříjemně kontaktní. O tom se přesvědčila Kubáňová, která dostala ránu od Polky Pauliny Krzywické. A to hned v prvním kole. „Po jejím forhendovém došvihu jsem to zkrátka koupila. Výsledkem byly dva úplně zlomené zuby a jeden naštípnutý. Navíc minula můj křivej zub o kousek vedle, což mě mrzí, mohlo to být vyřešený při jednom," dodala s úsměvem Kubáňová, pro kterou byly první pocity chvíle velice krušné.

„No, asi půl hodinky potom jsem byla jak praštěná palicí. Troch v šoku. Pak se to srovnalo. Prostoje mezi zápasy byly větší, tak jsem se stihla dát do kupy a snažila se moc nedýchat pusou. Pak v tom zubu už jen pulzovalo," popisovala bolest squashistka Kubáňová, která je na českém žebříčku na prvním místě.

Sama je však ráda, že to tak skončilo. Raketa soupeřky jí totiž mohla uhodit do oka nebo nosu. „To by pak byla stoprocentně zlomenina nebo šití. Takhle to odnesly jen čistě trefené zuby, ani dáseň rozseknutá nebyla. Asi jsem na úder čekala s úsměvem, jinak si to nedokážu vysvětlit," smála se Kubáňová, jež ve finále zdolala Terezu Svobodovou 3:0 na sety.

Mekbib v kategorii mužů porazil ve finále na Strahově českou jedničku Jana Koukala 3:2 na sety a oplatil mu prohru z evropského šampionátu, který se konal na začátku září v Praze. "Proti Honzovi je to vždycky boj. Tentokrát jsem si pohlídal rozhodující chvíle zápasu, ve kterých jsem úspěšně zaútočil. Mám z toho radost," řekl Mekbib.

Squash, turnaje kategorie A, Strahov:
Muži - finále:
Mekbib - Koukal 3:2 (-10, 6, 8, -7, 9)
O 3. místo:
Petr Martin - Jakub Solnický 3:0 (11, 4, 4)
Ženy - finále (Čimice):
Kubáňová - Svobodová 3:0 (7, 14, 9)
O 3. místo:
Gaultier - Fialová 3:1 (-8, 4, 6, 9)

Reklama

Související témata: