Hlavní obsah

Hrůza při dostizích! Čtyři koně padli, žokej ochrnul

Kempton

Děsivé obrázky přinesl dostih v Kemptonu. Jeden z aktérů pádu - žokej Freddy Tylicki - ochrnul na dolní polovinu těla. Třicetiletý německý rodák podstoupil operaci páteře a dál zůstává na jednotce intenzivní péče v londýnské nemocnici, kam ho ze závodiště dopravil vrtulník. Malér se nestal na překážkách, ale paradoxně při rovinovém souboji.

Nehoda při dostizích

 
Článek

Z chumlu bojujících koní šli v zatáčce k zemi hned čtyři, vypadalo to hrozivě. Nejhůře dopadl žokej, který vedl koně jménem Nellie Dean. „Zůstává na jednotce intenzivní péče," upřesnila zástupkyně fondu pro zraněné jezdce.

Tylicki, rodák z Německa, který sbíral úspěchy ve Francii i Anglii, je po operaci páteře. Horní částí těla může pohybovat, dolní nikoli. Není jasné, jak se může vyvíjet další léčba.

Podobný problém v minulosti potkal i v Česku známého dalšího německého žokeje Petera Gehma. Po úspěších ve Velké pardubické se zranil při tréninku a je upoután na vozík.

Při karambolu v Kemptonu se zranil i další žokej Jim Crowley. Zlomil si nos. Šrámy si odnesli i Steve Drowne a Ted Durcan. Koně podle zpráv z britských médií kupodivu žádné vážnější zranění neutrpěli.

Reklama