Hlavní obsah

Sáblíkovou trápí koleno, trojku chce ale jet

Praha/Astana

Po úspěšném vstupu do sezóny v Číně a Japonsku čeká na Martinu Sáblíkovou další závod Světového poháru, tentokrát v kazašské Astaně. Devětadvacetiletou rychlobruslařku však trápí pravé koleno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

Po skvělém startu do sezóny, kdy v čínském Charbinu a japonském Naganu ovládla oba závody na tři kilometry, se na pár dní Martina Sáblíková objevila doma. Poté zamířila do italského Collalba, kde ladila formu na ledě na další závody Světového poháru. Ty se pojedou již tento víkend v kazašské Astaně, kam ve středu česká ledová královna dorazila.

„Je tady kolem mínus pěti stupňů, takže to jde,“ hlásila v telefonickém rozhovoru trojnásobná olympijská medailistka. „Vyzkoušela jsem už i led, ale jaký doopravdy je, to se pořádně ukáže až při závodech,“ vyprávěla s tím, že ještě neví, ke kolika závodům zde bude moci nastoupit.

„Mám trochu nateklé pravé koleno, tak doufám, že se do pátku umoudří,“ přála si několikanásobná mistryně světa. „Problém mi dělá hlavně start. Když už se rozjedu, tak pak je to celkem v pohodě. Trojku v pátek pojedu určitě. Jestli ale nastoupím k dalším závodům, to se teprve rozhodneme. Jak při kilometru, tak i v závodě na tisíc pět set metrů je rychlý start mnohem důležitější, a to s mým kolenem teď úplně nejde,“ vysvětlovala, v čem ji bolavá noha omezuje.

Hlavně posbírat nějaké body

A její slova potvrdil i trenér Petr Novák. „Vypadá to na přetížené úpony. Jsem v kontaktu s odborníkem. Děláme vše, co nám poradí, tak snad se to zlepší,“ doufá kouč. „Martina se nemůže úplně odrazit, když už se rozjede, tak pak má dobré časy. Nebude pro nás tak důležité trojku vyhrát, ale hlavně posbírat nějaké body,“ uzavřel Novák.

Reklama