Hlavní obsah

Jedete do Ostravy, překvapilo je v mailu. Kanadská rodačka tak poznává svou novou zemi

Ostrava

Krasobruslaři mají většinou svůj závodní program nalinkovaný týdny dopředu. A tak se kanadská rodačka Nicole Kuzmichová spolu s Alexandrem Sinicynem chystali na únorovou universiádu v Kazachstánu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český taneční pár Nicole Kuzmichová a Alexandr Sinicyn.

Článek

Minulý týden jim mail z Českého krasobruslařského svazu výrazně změnil plány. „Vzbudil jsem se, podíval na počítač a viděl, že jedeme na Evropu. Jel jsem do haly a hned to hlásil partnerce,“ vyprávěl Sinicyn, jehož otcem je trenér a choreograf původem ze Sovětského svazu Rostislav Sinicyn.

Za Česko je vděčná

Původně se na šampionát nominovali jako mistři republiky Cortney Mansourová a Michal Češka, jenže se strohým zdůvodněním „lepší připravenosti“ povolal svaz jedenáctý pár z loňského juniorského mistrovství světa.

Kuzmichová z Toronta, kde oba studují a připravují se, vyrazila už s českým pasem, který nově vlastní. „Když jsem sem letěla, na letišti v Torontu viděl pán na přepážce můj pas a hned říkal, že Česko je jeho nejoblíbenější místo v Evropě. Mám to stejně, s Alexem jsme procestovali spoustu zemí, ale jsem moc vděčná, že můžu být zrovna tady,“ ujišťovala Kuzmichová, která v minulosti reprezentovala i Slovinsko.

Při premiéře na vrcholné seniorské akci skončili 26. a do volných jízd nepostoupili.

Reklama