Hlavní obsah

Z boxerského souboje Pacquaia s Khanem v SAE sešlo

New York

Slavný filipínský boxer Manny Pacquaio se v dubnu o titul mistra světa WBO welterové váhy s Britem Amirem Khanem neutká. Pacquiaův promotér Bob Arum uvedl, že sešlo z podipsu smlouvy ve Spojených arabských emirátech, kde se měl duel 23. dubna konat.

Foto: Sport.cz

Filipínský boxer Manny Pacquiao.

Článek

"Ta dohoda se SAE je mrtvá. Jednám o jiné nabídce na jiný zápas. Khan příštím Mannyho soupeřem nebude," řekl ESPN Arum, podle něhož měl mít souboj ve Spojených arabských emirátech hodnotu 38 milionů dolarů.

Osmatřicetiletý Pacquaio se měl s Khanem utkat na základě volby svých fanoušků, kterým dal možnost, aby mu vybrali soupeře v anketě na twitteru. Ze čtveřice boxerů vyhrál Khan, stříbrný medailista z OH v Aténách 2004, jasně se 48 procenty hlasů.

Pacquiao, jenž jako jediný boxer získal mistrovské tituly v sedmi různých váhových kategoriích, se vloni v listopadu vrátil po půlroční pauze do ringu, v Las Vegas porazil úřadujícího šampiona Američana Jessieho Vargase a získal titul mistra světa.

Svou bilanci v profiringu vylepšil na 59 vítězství, šest porážek a dvě remízy. Třicetiletý Khan prohrál z 35 zápasů čtyři. Naposledy boxoval loni v květnu, kdy si vyzkoušel souboj o dvě váhové kategorie výš a v mistrovském duelu střední váhy organizace WBC prohrál s Mexičanem Saúlem Álvarezem k.o.

Reklama

Související témata: