Hlavní obsah

Japonští krasobruslaři před posledním dnem vedou soutěž družstev

Tokio

Japonští krasobruslaři po druhém ze tří dnů vedou soutěž družstev World Team Trophy. Dnes se odpoutali od svých největších konkurentů a vytvořili si tříbodový náskok před americkým výběrem. Průběžně třetí Rusové na ně ztrácejí sedm bodů. Soutěž v Tokiu vyvrcholí v sobotu, kdy se pojedou volné jízdy žen a sportovních dvojic.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir na MS.

Článek

Japoncům pomohl k upevnění vedení plný bodový zisk ve volných jízdách mužů. Vyhrál je mistr světa a olympijský vítěz Juzuru Hanju, který tak napravil nezdar z krátkého programu, před stříbrným medailistou z letošního MS Šomem Unou. Třetí byl Kanaďan Patrick Chan.

V této části soutěže ztratili ruští krasobruslaři. Zklamal především Maxim Kovtun, který ve volné jízdě jen o jednu pozici vylepšil 11. místo z krátkého programu. Michail Koljada byl po středečním čtvrtém místě tentokrát pátý.

Rusové ale doplatili zejména na selhání favorizované sportovní dvojice Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov. Úřadující mistři Evropy po dvou pádech a penalizaci za překročení času obsadili v krátkém programu až čtvrtou příčku ze šesti párů. Skončili jen těsně před Američany a Japonci.

V sobotu budou mít Tarasovová s Morozovem šanci na opravu, výsledky z každé části soutěže se počítají zvlášť. Rusům může k vzestupu pomoci také mistryně světa Jevgenija Medveděvová, kterou v krátkém programu druhým místem podpořila Jelena Radionovová.

Krasobruslařská soutěž týmů World Team Trophy v Tokiu
Muži - volná jízda:
1. Hanju 200,49
2. Uno (oba Jap.) 198,49
3. Chan (Kan.) 190,74
Sportovní dvojice - krátký program:
1. Jamesová, Cipres (Fr.) 75,72
2. Pcheng Čcheng, Ťina Jang (Čína) 71,36
3. Mooreová-Towersová, Marinaro (Kan.) 69,56
Taneční páry - volný tanec
1. Weaverová, Poje (Kan.) 113,83
2. Chocková, Bates (USA) 109,96
3. Bobrovová, Solovjov (Rus.) 104,55
Průběžné pořadí:
1. Japonsko 81 bodů
2. USA 78
3. Rusko 74

Reklama

Související témata: