Hlavní obsah

Meng Čchen - Čechová 4:0Na MS ve stolním tenisu skončila i poslední Češka

Düsseldorf

Na mistrovství světa ve stolním tenisu v Düsseldorfu dohrála i poslední česká reprezentantka. Ve třetím kole dvouhry podlehla Dana Čechová páté hráčce světového žebříčku Meng Čchen z Číny 0:4 na sety.

Článek

Čechová se mezi nejlepších 32 hráček probojovala po výhrách nad Švédkou Matildou Ekholmovou a Španělkou Galiou Dvorakovou. Dosáhla svého největšího úspěchu na světovém šampionátu.

"Zašla jsem si večer po zápase s Dvorakovou na masáž, ale pak jsem dlouho nemohla usnout. Měla jsem v sobě příliš mnoho adrenalinu. Ráno jsem se ale cítila v pohodě," uvedla na svazovém webu.

Tušila, že proti Meng Čchen nemá moc šancí. "Bylo to přísné. Ona je strašně rychlá, přes forhend se s ní nedalo prakticky vůbec nic hrát, první dva sety jsem jen koukala na to, co dělá za stolem. Až pak se to trochu zlepšilo, ve třetím i čtvrtém setu jsem chvílemi i vedla, ale na vítězství to nebylo," řekla.

V minulosti se už s několika soupeřkami z elitní desítky střetla. "Taky v německé bundeslize jsem občas na skvělou Číňanku narazila, ale tam se to nepočítá. Tam hrají úplně jinak, svoje umění ukážou jen na mistrovství světa nebo olympiádě. Ale to jsem věděla, takže žádné drama. Zahrála jsem si v hlavní hale před vyprodanými tribunami, to byl tady na šampionátu můj sen," dodala Čechová.

Mistrovství světa ve stolním tenisu v Düsseldorfu:
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Meng Čchen (5-Čína) - Čechová (ČR) 4:0 (2, 6, 7, 8)

Reklama

Související témata: