Hlavní obsah

ČOV podepsal se Strabagem. Máme klid na přípravu, libuje si Sáblíková

Praha

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a předseda představenstva stavební firmy Strabag Ondřej Novák podepsali v úterý v Praze smlouvu o spolupráci. „Sport je v obtížné situaci, proto je taková podpora velmi vítána. Strabag podporuje nejen ČOV, ale některé sportovce také individuálně a podílí se i na velkých akcích, k nimž patří i nadcházející světový šampionát v rychlostní kanoistice v Račicích," řekl Kejval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rychlobruslařka Martina Sábliková

Článek

Partnerství zprostředkovala agentura Sport Invest, z jejíhož portfolia Strabag podporuje například rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, veslaře Ondřeje Synka, kanoisty Vavřince Hradilka a Martina Fuksu, či beachvolejbalistky Markétu Slukovou Nausch a Barboru Hermannovou.

„Pro nás je taková podpora velmi důležitá i po psychické stránce. Nemusíme se starat kam a na jak dlouho jet na soustředění. Velkou část léta trávím v italských Dolomitech, kde se připravuji i nyní. Koleno už je v pořádku, takže se mohu věnovat horskému kolu, in-line bruslím, a dalším formám přípravy. V bruslích pavouky nemám, měla jsem je na nohou před pár dny při focení. Chystáme také nový design kombinézy na olympiádu v Pchjongčchangu. Umístíme varianty na naše webové stránky a fanoušci vyberou ten, který použijeme," řekla Martina Sáblíková.

Ondřej Synek byl nedávno také v Itálii. „Najezdili jsme v Livignu hodně kilometrů. Cítím se velmi dobře. Ještě mě čekají soustředění v Praze a na Slapech, a pak letíme do USA, kde bude koncem září světový šampionát," prozradil elitní skifař.

Kajakář Vavřinec Hradilek se letos do reprezentace pro šampionáty neprobojoval, ale nezahálí. „Byl jsem v USA, kde jsem se věnoval nové disciplíně kajakcrossu, který se jezdí na plastové lodi v extrémních podmínkách. Věnuji se i divoké vodě, protože chci uspět nejen ve Světovém poháru, ale příští rok si vybojovat start na mistrovství Evropy, které se pojede v Praze," prozradil svůj cíl.

Reklama