Hlavní obsah

Zemřel boxerský zabiják, o kterém zpíval i slavný písničkář Dylan

Mexiko

Svět boxu truchlí, přišel totiž o další známé jméno své historie. V 75 letech zemřel bývalý kubánský boxer Ultiminio "Sugar" Ramos, jehož dva soupeři zápasy s ním nepřežili. Někdejší světový šampión v pérové váze patří od roku 1992 do mezinárodní Síně slávy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

V 75 letech zemřel bývalý kubánský boxer Ultiminio "Sugar" Ramos, jehož dva soupeři zápasy s ním nepřežili. Jedním z nich byl Davey Moore, jenž je na snímku v souboji s Ramosem.

Článek

Ramos je známý hlavně díky souboji s Američanem Daveym Moorem na baseballovém stadiónu Dodger v Los Angeles v roce 1963. Svého soupeře v desátém kole knokautoval, Moore sice ještě po utkání poskytl médiím rozhovor, jenže následně v šatně upadl do bezvědomí a 75 hodin po zápase v nemocnici zemřel.

Událost vyvolala diskuzi o bezpečnosti boxu a kalifornský guvernér Edmund Brown chtěl dokonce tento sport zakázat. Legendární písničkář Bob Dylan o tom napsal skladbu Who Killed Davey Moore? (Kdo zabil Daveyho Moorea?).

Pro Ramose to nebylo poprvé, co jeho soupeř utkání nepřežil. O pět let dříve na Kubě podlehl zraněním ze zápasu s ním José Blanco.

Ramos po nástupu Fidela Castra rodný ostrov opustil a usadil se v Mexiku, kde v neděli podlehl komplikacím spojeným s onemocněním rakovinou.

Reklama

Související témata: