Hlavní obsah

Nebeská bitva pod českou vlajkou. Usedněte do kabiny s Šonkou!

Lausitzring

Pekelné soustředění a obličej poznamenaný přetížením. Využijte unikátních záběrů na přiloženém videu a připadejte si, jako byste letěli v kabině s Martinem Šonkou. Český akrobatický pilot skončil třetí v závodě Red Bull Air Race nad Lausitzringem a před říjnovým finálovým závodem v USA udržel vedení v seriálu. V čele pořadí má nyní čtyřbodový náskok před Japoncem Jošihidem Murojou, který byl v Německu nejrychlejší. Českého letce předčil ve Final Four ještě Australan Matt Hall.

Šonka v LausitzuVideo: Red Bull Content Pool

 
Článek

Bil se na nebi i pro davy českých fanoušků, pro něž němečtí pořadatelé museli vyhradit speciální sektor. Na okruhu kousek od Drážďan si oba Češi připadali jako doma. Zatímco Petr Kopfstein skončil osmý, Martin Šonka je díky třetí příčce stále v čele seriálu.

"Strategie byla letět stejně jako v semifinále, ale poslední vertikální manévr ve finále byl možná až moc konzervativní. Joši ale letěl opravdu rychle, stejně tak Matt, takže je z toho nakonec třetí místo. Je dobře, že jsme se udrželi ve vedení v celkovém pořadí. Rozhodne poslední závod. Bude napínavý, fanoušci se mají na co těšit," avizuje Šonka.

Reklama

Související témata: