Hlavní obsah

Bude další humbuk? Boxerský hříšník těžké váhy chce opět na scénu

Praha

Probuzení bouřliváka a boxera, který si získával zájem fanoušků i mimo ring? Bývalý šampión těžké váhy Tyson Fury požádal o řešení svého dopingového maléru. Angličan by rád ukončil téměř dvouletý boxerský půst. „Jak dlouho budu ještě čekat,“ ozval se na Twitteru. Devětadvacetiletý Fury byl obviněn z dopingu a byla mu odebrána profesionální licence.

Foto: Profimedia.cz

Tyson Fury se znovu chystá boxovat.

Článek

„Očistěte mé jméno a dovolte mi se vrátit k mé bývalé slávě. Jsem nevinný, osvoboďte mě," cituje boxera server bbc.com.

Fury naposledy boxoval v listopadu 2015, kdy v zápase o titul porazil Vladimira Klička z Ukrajiny. Na odvetu už nedošlo. A to hned dvakrát, měsíce jen řeči, problémy, alkohol, drogy, a také obvinění z dopingu a ztráta licence. Před rokem se sám vzdal titulů organizací WBO a WBA.

„Jak dlouho budu muset čekat? Je to patnáct měsíců od doby, kdy jsem byl vyšetřován, udržujete člověka v nejistotě. Nemohu naplnit svůj osud a potřeby mé rodiny. Každým se zabýváte pár měsíců, proč je to u mě jinak?"

Svět boxu je o kus dále

V únoru 2015 měl Fury pozitivní test na nandrolon. Tuto zprávu oznámila britská antidopingová agentura. „V roce 2016 jsem měl noční můry, nejsem pyšný na hodně věcí, ale slibuji, že se v roce 2017 vrátím," uvedl na svém facebooku v lednu tohoto roku.

„Je tu začátek nové éry. Kličko byl velký šampión, ale každému jednou dojde čas. Budu nejcharizmatičtější šampión od dob Muhammada Aliho," holedbal se potomek irských kočovníků, když porazil Klička.

Od té doby se boxerský svět pohnul o kus vpřed. Mistrovské pásy organizací IBO, WBA a IBF drží Anthony Joshua a Kličko už je v důchodu.

Reklama

Související témata: