Hlavní obsah

Prásk a hotovo! Nejrychlejší knokaut byl na světě

Belfast/Praha

Dramatická bitva o titul? Zapomeňte. Stačil jeden zásah a šlo se slavit. Jihoafričan Zolani Tete si pás pro šampióna organizace WBO v bantamové váze mohl jít po jedenácti sekundách, což z něj dělá světového rekordmana. Postaral se totiž o nejrychlejší knokaut v souboji o titul profesionálního mistra světa.

Nejrychlejší knokaut

 
Článek

Jestli se některý z fanoušků před zápasem v Belfastu zdržel u občerstvení nebo na toaletě jen o pár sekund, musel litovat. Ze souboje o titul už viděl jen oslavy. Zolani Tete se s tím totiž nepáral a rozhodl bitvu dvou jihoafrických rohovníků takřka kosmickou rychlostí. Sibonise Gonyu poslal k zemi po pěti sekundách souboje. Gonya bezvládně ležel na podlaze a rozhodčí za dalších šest sekund vyhlásil vítěze. Ten slavil s trenéry, poraženého křísili, jelikož se ani nehnul.

"Tušil jsem, že ten zápas nebude trvat dlouho. A vidíte, vyhrál jsem v prvním kole," smál se vítězný Tete, jehož citoval britský list Mirror. Připustil, že se mu vyplatila pečlivá příprava. "Chci poděkovat trenérům, moc mi pomohli, odvedli skvělou práci," dodal staronový šampión ve váze do 53,5 kg. Tete tak v profesionálním ringu slavil už 26. vítězství, překousnout musel tři porážky.

Předchozí rekord ohledě knokautu držel portorický boxer Daniel Jiménez, který v roce 1994 rovněž v zápase o titul v bantamové váze poslal k zemi Rakušana Haralda Geiera za 17 sekund.

Reklama